Primatolog je znanstvenik, ki preučuje primate, to so prave opice, med katere spadajo na primer šimpanzi, makaki in tamarinke, ter polopice, med katere spadajo lemurji, poti, loriji in galagi. V Tropski hiši skrbimo in preučujemo kar 6 vrst primatov, z njimi pa smo vključeni v številne znanstveno-raziskovalne in izobraževalne projekte. Vsak dan je potrebno za vsako vrsto primata pripraviti ustrezne obroke, opazovati je potrebno njihovo počutje in odnose v skupinah. Večkrat se vsakega primata tudi stehta in tako preventivno spremlja njegovo zdravstveno stanje. Primate zaposlimo z različnimi predmeti, v katere skrivamo hrano. Postani primatolog za en dan in na zabaven način skupaj z nami v celodnevni raziskovalni avanturi spoznaj zanimiv svet naših najbližjih sorodnikov.

PROGRAM ZA OTROKE

Komu je program namenjen?

Program je namenjen otrokom od 7. do 13. leta starosti.

Termini: v pripravi

Kako se prijavim?

Prijave sprejemamo na e-mail naslovu info@tropskahisa.si ali na telefonski številki 040 340 306 med 9. in 16. uro. Število oseb v skupini na posamezen termin je omejeno. Program izvedemo ob zadostnem številu prijav. Pridružujemo si pravico do spremembe programa glede na aktualne razmere v Tropski hiši.

Nekateri primati, med njimi tudi beloglavčki, obožujejo drevesno smolo.
Nekateri primati, med njimi tudi beloglavčki, obožujejo smolo.

Viktor je prvi zlatoglavi levič rojen v Tropski hiši v Celju.
Lemurji, na primer obročkastorepi makiji, niso prave opice. Zaradi telesnih značilnosti, kot sta podolgovat gobec in smrček, jih umeščamo med polopice.