Tropska hiša tudi letošnje poletje kipi od življenja. Poleg samostojnega ogleda več kot 150 različnih vrst živali, se lahko obiskovalci izobražujete na naših razstavah kot so Ptičji pajki, Podrevnice v Tropski hiši in Čisto pravi zmaji. Poleg individualnih programov Tropskih dogodivščin se lahko udeležite še številnih delavnic in javnih prezentacij hranjenja, vse od 1. julija do 30. avgusta. Poleti organiziramo še strokovna vodenja po celotni Tropski hiši z delavnico v programu Tropska hiša ponoči. Termine in ostale informacije o dogajanju najdete spodaj.

NARAVOSLOVNE DELAVNICE

Na naravoslovnih delavnicah v obliki stojnice spoznavamo nekatere živalske prebivalce Tropske hiše, naučimo se, kako so prilagojeni na okolje v katerem živijo, zakaj so v naravi lahko ogroženi in kako jim lahko pomagamo sami.

  • Dnevi plazilcev – naravoslovne delavnice ob svetovnem dnevu kač

15. in 16. julij, od 10. do 12. ure in od 13. do 16. ure

  • Ohranimo leviče – ogrožene opice Južne Amerike

2. avgust, od 10. do 12. ure in od 13. do 16. ure

  • Živalstvo Južne Amerike – naravoslovne delavnice ob svetovnih dnevih pasavcev, beloglavčkov in kuščarjev

12. – 15. avgust, 10. do 12. ure in od 13. do 16. ure

  • Od polopice do opice – naravoslovne delavnice ob svetovnem dnevu primatov

1. – 3. september, 10. do 12. ure in od 13. do 16. ure

Cena: brezplačno za obiskovalce Tropske hiše, vstopnina po ceniku brez doplačila za delavnico

Komu je program namenjen: vse starosti, otroci v spremstvu staršev

PREZENTACIJA HRANJENJA ŽIVALI IN SREČANJE Z OSKRBNIKOM

Opazovanje hranjenja živali in skrivanje hrane v igrače. Obiskovalci lahko oskrbniku zastavijo tudi kakšno vprašanje in izvedo več o živalih in skrbi zanje.

Kdaj: vsak dan, med 10. julijem in 3. septembrom 2023

Zlatoglavi levič: ob 10. uri

Obročkastorepi maki: ob 14. uri

Želite živali nahraniti sami v prisotnosti oskrbnika? Več informacij: SREČANJA Z ŽIVALMI.

TROPSKA HIŠA PONOČI

Vam samostojni ogled Tropske hiše ni dovolj? Pridružite se nam na vodenemu ogledu in še bolj spoznajte nočno življenje živali Tropske hiše. Posebnost programa je opazovanje nočnih vrst, ki se prebudijo šele takrat, ko v Tropski hiši ugasnejo luči. Z nekaterimi se boste srečali prav od blizu. Program izvedemo ob zadostnem številu prijav. Število udeležencev je omejeno.

Poletne termine in informacije o programu lahko najdete tukaj: TROPSKA HIŠA PONOČI.

PRIMATOLOG ZA EN DAN

Primatolog je znanstvenik, ki preučuje primate, to so prave opice, med katere spadajo na primer šimpanzi, makaki in tamarinke, ter polopice, med katere spadajo lemurji, poti, loriji in galagi. V Tropski hiši skrbimo in preučujemo kar 6 vrst primatov, z njimi pa smo vključenimi v številne znanstveno-raziskovalne in izobraževalne projekte. Vsak dan je potrebno za vsako vrsto primata pripraviti ustrezen obrok, opazovati je potrebno njihovo počutje in odnose v skupinah. Večkrat se vsakega primata tudi stehta in tako preventivno spremlja njegovo zdravstveno stanje. Primate zaposlimo z različnimi predmeti, v katere skrivamo hrano. Program poleti izvajamo v obliki celodnevnega aktivnega počitniškega varstva za otroke. Postani primatolog za en dan in na zabaven način skupaj z nami razišči zanimivi svet naših najbližjih sorodnikov.

Več informacij: PRIMATOLOG ZA EN DAN.