Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo z zadnjim januarskim dnem Tropsko hišo odprli za vas. Obiščete nas lahko vsak dan med 9. in 17. uro, vendar pa je potrebno obisk rezervirati na naši spletni strani preko spletnega obrazca, preko telefonske številke 040 340 306 ali e-mail naslova info@tropskahisa.si. Število oseb v Tropski hiši je namreč omejeno.

Na ogled smo postavili približno 50 živalskih vrst različnih živalskih skupin in več kot 150 vrst rastlin. Živa bitja živijo v 5 različnih ekosistemih, v afriški savani, monsunskem gozdu, arizonski puščavi, amazonski džungli in kotičku hišnih ljubljencev.

Vseh 5 tematskih območij smo opremili z informativno-izobraževalnimi tablami z opisi in fotografijami živalskih vrst, podatki o njihovi biologiji, fotografijami ekosistemov in območij razširjenosti ter lestvico ogroženosti v naravi. Med podatki ne manjkajo zanimivosti iz izjemnega sveta živali.

Tropska hiša je trenutno urejena do prve faze. Že sedaj pa pripravljamo nova živalska bivališča za številne nove vrste, ki jih boste pri nas spoznali že letos. Med njimi ne bo manjkalo drobnih, poskočnih opic, izjemno počasnih živali z le dvema prstoma, strupene pljuvajoče lepotice iz Azije in še mnogih drugih.

V tropskem kotišču spominkov si lahko izberete poseben spomin, z nakupom izdelka pa podprete naše delovanje in oskrbo naših živali.

Vabljeni na druženje z naravo v oazo narave v srce mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *